Καλημέρα !!
Να κεράσω καφεδάκι; Καφέ στην αυλη του σπιτιού με τις συμπεθέρες, τη μαμά και τη γειτονιά!
Αν και δεν πίνω καφέ, εκτός από τον ελληνικό, με την καραντίνα ξεδίπλωσα το ταλέντο μου σαν Barista!!
Μιας και είχαμε ξεμείνει απο προμήθειες ελληνικού, πειραματιστήκαμε με άλλες μορφές καφέ.
Ο ελληνικός είχε εξαφανιστεί και απ τα αραβικά μινι μάρκετ μαζί με τα λουκούμια!! Και μιας και η Τσεχία είχε κλείσει και τα σύνορα και τα δέματα έκαναν πάνω απο 2 βδομάδες να φτάσουν, δε βόλευε να στείλει πακέτο η μαμά.
Ο γαμπρός μου έχει μηχανή εσπρέσο οπότε τον εκμεταλευτήκαμε .
Φυσικά πρώτος πρώτος καφές ήταν Freddo cappuccino και Freddo espresso
Σα να είμασταν Ελλάδα!
Για τον Φρέντο Εσπρέσο
- Ετοιμάζουμε 1 ή 2 δόσεις espresso, ανάλογα πόσο δυνατό καφέ θέλουμε
- Τον βάζουμε σε ένα ποτήρι με πολύ πάγο και τον χτυπάμε με τον αναδευτήρα για να κρυώσει
- Σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια
Για τον Φρέντο Καπουτσίνο
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον εσπρέσο με τη μόνη διαφορά οτι ο καπουτσίνο έχει αφρόγαλα
- Για το αφρόγαλα, βάζουμε ένα ποτήρι γάλα στον ψυγείο να παγώσει καλά τουλάχιστον 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά
- Χτυπάμε το γαλα με τον αναδευτήρα, το βζν - βζν δηλαδή, μέχρι να φουσκώσει και να κάνει αφρό σα κρέμα
- Προσεχτικά με ένα κουτάλι βάζουμε αφρόγαλα στον καφέ και στολίζουμε με κανέλα ή κακάο
Φυσικά απ το μενού δεν θα έλειπε ο καφές της καραντίνας, Dalgcona Coffee, ο καφές που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο λόγω lockdown. Τον συγκεκριμένο τον έχω δει απο παλιά σε βιντεακια με φαγητά της Νότια Κορέας αλλά με το lockdown εξαπλώθηκε η μόδα σε όλο το ίντερνετ!
Ξεκίνησε λόγω ενός ομώνυμου γλυκού που έχουν, ζάχαρη λιωμένη με λίγο σπορέλαιο και μόλις αρχίσει να καραμελώνει προσθέτουν σοδα. Φουσκώνει η καραμέλα σαν αφράτο σύννεφο, και μόλις κρυώσει την σπάνε κομματάκια. Έτσι φτιάνουν και τον καφέ. Μέσα στο γάλα ρίχνουν ένα σφηνοπότηρο εσπρέσο και από πάνω διακοσμούνε με κομμάτια καραμέλας.
Η νέα εκδοχή του γίνεται με στιγμιαίο καφέ, σαν το δικό μας φραπόγαλα αλλά στο πιο ανάποδο και στο πιο γκουρμεδιάρικο.
Το καλο χτύπημα γίνεται με ΜΙΞΕΡ, ναι με μίξερ και οχι με το βζν-βζν.
Το μίξερ δίνει υπέροχη υφή, κρεμώδη και πιο σταθερή.
Και το βζν-βζν κάνει δουλειά, μην αγχώνεστε! απλά θέλει καλό χτύπημα για 5 λεπτά ώστε να γίνει κρέμα και 10 λεπτά για να είναι λίγο πιο σταθερή.
- 2 κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
Τα χτυπάμε με το αναδευτήρι μέχρι να γίνει κρέμα
Σε ένα ποτήρι βάζουμε πάγο και γάλα
Με ένα κουτάλι βάζουμε την κρέμα καφέ προσεχτικά πάνω απ το γάλα
Εδώ βλέπετε τη διαφορά στην κρέμα.
Το ψηλό ποτήρι έχει κρέμα καφέ χτυπημένη 5 λεπτά, με το ρολόι, η οποία σιγά σιγά διαλύεται στο γαλα. Η διάλυση άρχισε να γίνεται στα 3-4 λεπτά σερβιρίσματος.
Το χαμηλό ποτήρι έχει κρέμα πιο σφιχτή, χτυπημένη περίπου 8 -9 λεπτά παραπάνω, Δεν διαλύθηκε καθόλου ακόμα και όταν ανακατέψαμε με το καλαμάκι.
Ο πρώτος καφές μετατράπηκε σε Latte. Η γεύση φυσικά δεν επηρεάστηκε ούτε αλλοιώθηκε ο καφές.
Το μυστικό είναι στη σωστή αναλογία καφέ- ζάχαρη-νερό
Δυστυχώς δε γίνεται χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να βάλετε καστανή αν θέλετε λάιτ καφέ.
Το νερό μπορεί να είναι 1 κουταλιά λιγότερο η ζάχαρη μισή κουταλιά λιγότερη.
Με το μίξερ, η κρέμα γίνεται αφρος και πιο καλή
Μιας και πάτησα την δίμετρη ποδάρα μου στα πάτρια εδάφη, ο πρώτος καφές - μετά απο 2 βδομάδες καραντίνα- ήταν φυσικά ελληνικός με τις συμπεθέρες μου!!
Τις πεθύμησα τις φιλενάδες, 8 μήνες να ιδωθούμε!
Γυρίσαμε και το φλυτζάνι να δούμε τα μελλούμενα 😁😝👀
Τις πεθύμησα τις φιλενάδες, 8 μήνες να ιδωθούμε!
Γυρίσαμε και το φλυτζάνι να δούμε τα μελλούμενα 😁😝👀
Επίσκεψη στην κολλητή και παραγγείλαμε καφέ! Νεες μόδες που άνοιξαν με την καραντίνα! Τα κεράσματα δεν έλλειψαν, γιατί ως γνωστόν ο μόνος λόγος που πίνουμε καφέ είναι για να τρώμε τα πετιφούρια και τα κέικ!
MoOd: Όσο πίναμε φραπέ όλα μια χαρά ήταν, αυτός ο φρέντο καπουτσίνο μας κατέστρεψε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου