Αυτός ο μήνας έχει απ όλα: Βαλεντίνος και Αποκριές!
Στο σημερινό ποστ σας έχω κάτι που άνετα συγκαταλέγεται στην κατηγορία #foodporn και είναι λαχταριστό και πολύ εύκολο: Πίτα Πίτσα ή Πίτσα Πίτα!!
Είναι πίτα; Ειναι πίτσα; Είναι και τα δυο; !!
Το ζυμάρι πασπαρτού,(ενα απ τα πολλά) το οποίο είναι ιδανικό για πίτσα, καλτσόνε, τυροπιτάκια, πίτες, ταρτάκια κλπ, θα το ευχαριστηθείτε!
Θα το θυμάστε στα λουλουδοπιτάκια και στα πιτάκια με διάφορα σχέδια.
Τις αναλογίες τις πειράζετε ανάλογα την ποσότητα.
Θα το θυμάστε στα λουλουδοπιτάκια και στα πιτάκια με διάφορα σχέδια.
Τις αναλογίες τις πειράζετε ανάλογα την ποσότητα.
Μαζευτήκαμε ενα βράδυ στην συμπεθέρα Τ., για να φάμε και να γιορτάσουμε! Τι γιορτάζαμε; Την εξαγωγή των φρονιμιτών μου την επόμενη μέρα!!
Οπότε έπρεπε να φάω καλά το βράδυ και γιαυτό ετοιμάσαμε αυτή την λιχουδιά! Σαλαμάκι, τριμμένα κασέρια, πικάντικο λουκάνικο σκεπασμένα με μια τραγανή ζύμη!! σλουρπ!
{θα γυρίσω το blog σε ιατρικό ! Μια η δισκοκήλη, μια τα συνάχια και οι γαστρεντερίτιδες και τώρα οι φρονιμίτες!!}
ρίξε μια κλεφτή ματιά:
δες ολόκληρο το βίντεο -> εδώ
Το οτι έγινε τόσο λαχταριστή η πίτσα πίτα, οφείλεται στην γκλαμουριά που ανοίξαμε τον φύλλο!
Γιατί, αγαπημένα μου ντολμαδάκια, πάνω απ όλα είμαστε φάσιον άικον νοικοκυρές!!
Γιατί αν δεν ανοίξεις ζυμάρι με το μανικιούρ, να κολλήσει και κάνα στρας στη ζύμη, νοστιμιά δεν έχει.....
Υλικά για το ζυμάρι:
- μισή κούπα σπορέλαιο
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή
- λίγο αλάτι και λίγο ζάχαρη
- 1 κούπα χλιαρό γάλα ή χλιαρό νερό
- περίπου 500-600γρ αλεύρι
- Για τη γέμιση: αλλαντικά, τριμμένα κασέρια, σάλτσα, ρίγανη, αλάτι, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικο. Γενικά η γέμιση θα είναι με ότι υλικά σας αρέσουν.
Εκτέλεση:
1. Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά.
2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη. Ρίχνουμε το λάδι και το αυγό ανακατεύοντας με το χέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δε κολλάει.
3. Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε μισή με μία ώρα να φουσκώσει.
4. Σε ένα λαδωμένο πυρέξ, ανοίγουμε με το χέρι το μισό ζυμάρι πιέζοντας με τα δάχτυλα για να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε τη σάλτσα, αλλαντικά, τα τριμμένα κασέρια και απο πάνω άλλα υλικά.
5. Το άλλο μισό ζυμάρι, το ανοίγουμε φύλλο και καλύπτουμε την πίτα-πίτσα. Πιέζουμε καλά τις άκρες να πάνε απο κάτω για να κλείσει καλά η πίτα.
6. Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 200, μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και να ψηθεί καλά και από κάτω.
*μπορούμε να αλείψουμε με λίγο κρόκο, αραιωμένο με νερό, απο πάνω για να πάρει χρώμα στο ψήσιμο.
**όταν βγει απ τον φούρνο, μπορείτε να την σκεπάσετε με μια πετσετούλα για 5 λεπτά ώστε να μην είναι πολύ τραγανή.
*μπορούμε να αλείψουμε με λίγο κρόκο, αραιωμένο με νερό, απο πάνω για να πάρει χρώμα στο ψήσιμο.
**όταν βγει απ τον φούρνο, μπορείτε να την σκεπάσετε με μια πετσετούλα για 5 λεπτά ώστε να μην είναι πολύ τραγανή.
Μπορεί όταν είναι ζεστή να είναι ακαταμάχητη, με τα λιωμένα κασέρια, τα καυτά σαλάμια και το τριφτό ζυμάρι, αλλά και κρύα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα! Από καυτή πίτσα μεταμορφώνεται σε ζαμπονοκασεροπιτουλα σπέσιαλ!
Ας σκουπίσω το σαλάκι και να επιστρέψω στα γιαούρτια, τραχανά και μιλκσέικ κεφίρ με μπανάνα και κρεμούλες!! Τέτοιες θυσίες στο φαΐ ούτε η Ζιζέλ!!
Λέτε τώρα που θα βγάλω τους φρονιμίτες να ζωηρέψω;;; Οι ξένοι τους λένε wisdom teeth, λέτε να χάσω την σοφία μου και να χαζέψω!!!
ΜοΟd: με πίκρανε λιγο το ντεπόν αναβραζον, ας φαω ενα κεφτεδακι
Ελπίζω..προσεύχομαι να μη δει τη συνταγή σου ο άνδρας μου και θα μου κάνει τέτοια κάθε βράδυ. Υπέροχη και εύκολη συνταγή Ντολμαδάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω ευχομαι να την δει και να σου κανει ενα ακομη καλυτερο απ το δικο μου!!!
ΔιαγραφήΒρηκα την ωρα να δω αυτη την ανάρτηση!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚολαστηκα!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλιά πολλά :)
xaxaxa δεν υπαρχειακαταλληλη ωρα για τετοια!!
Διαγραφήκαλο σαβατοκυριακοοοο!!
Καλά...τέλεια ιδέα! Κόλλησε στρας στη ζύμη τελικά;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!!! οχιι δεν κολλησε!ειμαστε προσεχτικες νοικοκυρες1 χαχα
ΔιαγραφήΚαταπληκτική ιδέα! Πρέπει να ομολογήσω ότι εκτός από την πίτα-πίτσα θαύμασα και το μανικιούρ και τα βραχιολάκια!! Εύχομαι να πήγε καλά η εξαγωγή των φρονιμιτών :) Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!!! α τα βραχιολακια συλλογη! στο τελος δε θα φαινεται το χερι! χαχα
Διαγραφήμια χαρα πηγε ! τους εχω ενθυμιο τωρα χαχα