Επιτέλους φτάσαμε στην πιο ερωτική μέρα του χρόνου, τον βαλεντίνο, την τσικνοπέμτη, ....
Αυτή τη φορά θα δοκίμαζα την σοκολατένια εκδοχή. Ετοιμάζοντας το όμως, ήθελα να πειραματιστώ με νέο σχέδιο! και κατέληξα στο κέικ "κρατήρα" !!
ντάξει δεν είναι και πιασάρικο όνομα για καριέρα, σαν το κέικ γεμιστό με κρέμα, αλλά φτυστό ο κρατήρας ηφαιστείου είναι!ε; δεν είναι; έτσι όπως αγκαλιάζει την κρέμα γύρω γύρω, φουσκωτό και στη μέση μια κρεμώδης λακούβα!
Μόλις το έβγαλα απ το φούρνο και το κοιτούσα.....
το κοιτούσα με μάτια πλάνα, σαν φαγάνα!
Η μοίρα του ήταν να στολιστεί για τον βαλεντίνο, αλλά δε με πήγαινε η καρδιά να το "χαραμίσω"...
Αλλά έβαλα τα ροζουλιά, τα ρομαντικά, τα έτσι και τα αλλιώς σκηνικά για τη φωτογράφηση, τσουπ, όλες οι φώτο βγήκαν κάπως...
άλλες πρασίνιζαν, άλλες θαμπές και μόνο αυτή βγήκε "οκ"...
αν είστε ρομαντικοί, θα δείτε οτι η κρέμα μοιάζει με καρδούλα ❤
αν είστε απ τους άλλους, σαν έμενα,θα δείτε οτι μοιάζει με τον batman...
Σημάδιιιι, Τασούλα! άσε τους βαλεντίνους και ετοιμάσου για την Αποκριά! Έφτασαν οι μέρες!!
Γιαυτό εκ του ασφαλούς πρεζεντέσιον, χωρίς ρομαντικούρες! απλά πράματα !
κεικ κρατηρας
Υλικά:
για την κρέμα
- 780 γάλα (4 φλιτζάνια)
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ η άνθο αραβοσίτου βανίλια
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι γ.ο.χ
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια για το κορν φλάουερ
- λίγο βούτυρο
για το κέικ
- 3 αυγά
- 1 φλ ζάχαρη
- μισό φλ σπορέλαιο
- 1 φλ γάλα
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2-2,5 φλ αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση:
1. Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς το βούτυρο. Βάζουμε στη φωτιά να βράσει, να αρχίσει να δένει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο
2. Για το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το κακάο, μπέκιν και αλεύρι. Το μιγμα να είναι λίγο σφιχτό, όχι νερουλό
3. Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε μια ταψάκι τσέρκι, αποσπώμενο
4. Στη μέση απο το μιγμα κέικ, ρίχνουμε την κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ η κρέμα να μην είναι καυτή, γιαυτό την ετοιμάσαμε νωρίτερα! Επίσης η κρέμα πρέπει να αφήνει 3-4 εκατοστά κενό απ τα τοιχώματα για να μπορέσει να φουσκώσει το κεικ και να την κλείσει.
5. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου, να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βουτάμε στο κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί η κρέμα! όχι οτι αν κόψετε ζεστό θα χαλάσει, ίσα ίσα ζεστό είναι όλα τα λεφτά!!
δείτε και το βίντεο -> εδώ
Το κέικ αυτό είναι υπέροχο! Μπορείτε να το απογειώσετε με έξτρα γλάσο γκανάς στη μέση, σα σοκολατένια λιμνούλα! {ίση ποσότητα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος με σοκολάτα, το ριχνετε αφου κρυωσει ολο το κεικ}
Επίσης μπορείτε να παίξετε με γεύσεις πχ σοκολάτα κέικ ή βανίλια και κρέμα φακελάκι άνθο αραβοσίτου φράουλα, σοκολάτα, μπανάνα, λεμόνι κλπ!
Όπως και στο "κλασσικό" κέικ με κρέμα, ετσι και αυτό όταν είναι ζεστό είναι ακαταμάχητο! Αλλά κάντε μου μια χάρη, περιμένετε λίγο να κρυώσει για να κοπεί πιο καλά το κομμάτι χωρίς να τρέξει η κρέμα.
Στο ταψάκι μου έβαλα λαδόκολλα, για να κλείσει πιο καλά το δαχτυλίδι και να μην έχω τίποτα ιστορίες στον φούρνο με το να έφευγε το κέικ απ το ταψί!
Φυλάσσεται στο ψυγείο μετά απο 2 μέρες, πιστέψτε με 1000000 φορές καλύτερο όταν είναι παγωμένο!
Μπορείτε και σε κανονικό ταψί να το δοκιμάσετε. Μέγεθος ταψιού απο 22εκ, 24, 26εκ Σε 30ρι ισως χρειαστεί 1 αυγό παραπάνω οπως η κανονική δόση του κέικ
Δοκιμάστε το για τον βαλεντίνο σας ή ακόμα καλύτερα για μια μάζωξη συμπεθέρων στο σπίτι με καφέ και κουτσομπολιό!
δείτε κάποια παλιά επίκαιρα ποστ:
κοζανίτικη αποκριά--> εδώ
βαλεντίνος + αποκριά--> εδώ
ΜοΟd: πάω να ψωνίσω τα κρεατικά για την τσικνοπέμτη
Τώρα καρδούλα είναι...Ο Batman είναι...θα σε γελάσω Αναστασία. Αλλά έτσι όπως το βλέπω με προκαλεί για δοκιμή μην σου πω ότι θα έκανα και την κρέμα πορτοκαλένια σε γεύση και χρώμα για να ταιριάξει τέλεια με την σοκολάτα! Άστε τον Βαλεντίνο και πιάστε τις Αποκριές εκεί στα μέρη σας γιατί σαφώς θα είναι συναρπαστικότερες :-))) Χαιρετισμούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήμμ ωραια ιδεα το πορτοκαλενιο! νεξτ ταιμ ;)
Διαγραφήτις πιασαμε, ηδη ξεκινησαμε προβες για τα καρναβαλια!
κοζανιτικους αποκριατικους χαιρετισμους!!! {και λατινικα ;) }
Πάρα πολύ δελεαστικό κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με σοκολατένια κρέμα θα είναι φανταστικό (για εμάς τους chocoholics :))
Σε φιλώ
γεια σου ερμιονη μου! ω ναι για τσοκοχολικ η σοκολατενια κρεμα θα ειναι ολα τα λεφτα!!! καλη βδομαδα!
ΔιαγραφήΔεν το συζητώ, η ονομασία είναι super! Τι τα θες τα τετριμμένα: "κέικ γεμιστό με κρέμα";
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα υποθέσω ότι είναι από αυτά που λόγω κρέμας γουστάρουν ή ζεστό ή κρύο; Δηλαδή ή ζεστούτσικο από το φούρνο ή κρύο όπως λες, μετά, αφού θα το έχουμε βάλει στο ψυγείο;
Αλήθεια, τι διαμέτρου φόρμα χρησιμοποιείς;
Ειναι τρέ μπανάλ το "κεικ γεμιστό με κρεμα " μονο κεικ κρατήρας !!! Ναι ακριβώς η θα το φας ζεστο καυτό απ το φουρνο που ειναι ακομα λιγο ρευστή η κρεμα η απ το ψυγείο (η έστω οταν κρυώσει) το ταψακι ειναι 24ρι αποσπώμενο. Η δοση κανει και για 22. Στο 26ρι βαλε 1 αυγο παραπανω για σιγουριά!
ΔιαγραφήΈνα θα σου πω! Το γλυκό σου το είδα στον ύπνο μου....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!!
Ο ονειροκριτης λεει μια γλύκα θα πάρεις και μια λαχτάρα για κεικ !! Χαχαχχα !
Διαγραφή