τα χριστουγεννα είχα πάρει σφολιάτα και φύλλο κρούστας. Η σφολιάτα αξιοποιήθηκε σε λουκανικοπιτάκια για μεζέ και το φύλλο κρούστας θάφτηκε στην κατάψυξη!
σαν άλλος ιντιάνα τζόουνς, το "ανακάλυψα" μέσα στην παγωνιά στο βάθος της κατάψυξης!
το άκουσα να με φωνάζει: "με ξέχασες μαρή! ξεπάγιασα να σε περιμένω! μαγείρεψέ με!"
μια μανιταρόπιτα με φρέσκα μανιτάρια; μμ
έναν μπακλαβά; μμμμμμ
μια πίτα; μμ
ρολάκια αλμυρά ή γλυκά; μ
μια μπουγάτσα;;;; μμμμ
ω ναι... μπουγάτσα!! που είχα και καιρό να φάω
αλμυρή φυσικά, γιατί είμαι του αλμυρού και γιατί δε μου αρέσει η γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα!
ανοίγω ψυγείο, το τυρί είναι λίγο, το ίδιο και το γάλα. Σιμιγδάλι δεν έχω.... βαριέμαι να πάω στο μάρκετ. Ούτε γλυκιά μπορώ να κάνω χωρίς γάλα και σιμιγδάλι.
φτου!
το φύλλο κρούστας έχει ξεπαγώσει και με κοιτάει με θλιμμένο βλέμμα....
αναλαμπή!!!
υπάρχει μια πανεύκολη μπουγάτσα μόνο με ζαχαρούχο!!
την θυμάμαι απ την μαμά μου που την έκανε συνέχεια, την θυμάμαι κ απο άλλα blogs.
τρέχω στα ντουλάπια, ω! θεοί! έχω ζαχαρούχο! {πως φαίνεται η food blogger}
τηλεφωνώ και στην μάδερ να σιγουρέψω τη συνταγή και ανασκουπώνομαι!
είναι η πιο εύκολη μπουγάτσα με 4 υλικά μόνο!
είναι ελαφριά στη γεύση, σε σχέση με την "κανονική" και εξαφανίζετε αμέσως!
Υλικά:
- 1 πακέτο 500γρ φύλλο κρούστας
- 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο
- 2 τενεκεδάκια νερό
- βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
εκτέλεση:
1. αφού ξεπαγώσουμε το φύλλο, βουτυρώνουμε ένα ένα το κάθε φύλλο ξεχωριστά και τα βάζουμε σουφρωτά σε βουτυρωμένο ταψί
2. ψήνουμε 10 λεπτά στους 200.
3. σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το νερό.
4. Βγάζουμε το ταψί απ τον φούρνο και ρίχνουμε την κρέμα του ζαχαρούχου ομοιόμορφα
5. ψήνουμε 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει
6. σερβίρουμε με άχνη και κανέλα
και μιας και είμαι του αλμυρού, ορίστε και μια αλμυρή συνταγή να ισορροπήσει την γλύκα:
ελιοπιτάκια σας έχω δείξει και στο παρελθόν {εδω} αλλά τώρα έκανα ένα ζυμαράκι στα κουτουρού
όλα ανακάτεμα στη λεκάνη, να μη γίνει πολύ σφιχτό μίγμα! αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και κάνουμε μπαλίτσες στο ταψί
βιντεο
MoOd1: εσείς που περιμένατε τον βαλεντίνο, κάντε λίγο στην άκρη γιατί ήρθε η ώρα για μας που περιμέναμε την τσικνοπέμτη!
MoOd2: έχουμε ετοιμασίες !! πρόβες με χορευτικό, μαγειρέματα για τα γλέντια. πάρε μάτι τι γίνεται :
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι νερό {ή γάλα εκτός νηστείας}
- 1 φακελάκι μαγιά
- αλάτι πιπέρι ρίγανη
- ελιές ψιλοκομμένες
- αλεύρι όσο πάρει να γίνει σφιχτό ζυμαράκι αλλά ελαστικό
- άλλη γέμιση: σταφίδες ή τυρι ή ζαμπον κασέρι ή σταγόνες σοκολάτας κλπ
όλα ανακάτεμα στη λεκάνη, να μη γίνει πολύ σφιχτό μίγμα! αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και κάνουμε μπαλίτσες στο ταψί
ψήνουμε 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν
* με σταφίδες η με σταγόνες σοκολάτας σούπερ κολατσιό!
βιντεο
MoOd1: εσείς που περιμένατε τον βαλεντίνο, κάντε λίγο στην άκρη γιατί ήρθε η ώρα για μας που περιμέναμε την τσικνοπέμτη!
MoOd2: έχουμε ετοιμασίες !! πρόβες με χορευτικό, μαγειρέματα για τα γλέντια. πάρε μάτι τι γίνεται :
Ελιοπιτάκι για αρχή και μπουγάτσα για το κλείσιμο!! Αχ...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι αυτο γινεται πρωτ ααλμυρο μετα γλυκο!
ΔιαγραφήΔεν είσαι του γλυκού;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι τυχερή κοπέλα που είσαι!!! Γιατί εγώ πάλι είμαι στην άλλη άκρη Αναστασία μου.
Αυτήν την μπουγάτσα την έκανε μια θεία μου, και τώρα που μου την θύμησες, πάω να τσεκάρω υλικά (που τα έχω σίγουρα δηλαδή...) και να τους την σκαρώσω την Κυριακή!
Καλό μήνα και ότι καλύτερο (σε μεζεδάκι και τσιπουράκι...) για την Αποκριά!
ειμαι του αλμυρου!!!!! μπορω να ζησω χωρις γλυκο χωρις αλμυρο ομως οχι!!! καλο μηνα καλα να περασεις!
ΔιαγραφήΠολύ ωραια τα ελιοπιτακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπερδευτηκα... η μπουγατσα τι γευση ειχε τελικα, γλυκιά?!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
χαχαχαχα γλυκια αφου εβαλα ζαχαρουχο κκανελα κ αχνη!!! για αλμυρη ηθελα στην αρχη με τυρι αλλα τυρι γιοκ γαλα γιοκ οποτε εκανα γλυκια!
ΔιαγραφήΕ μα... διοτι εδω χάμω μπουγατσα ειναι πάντα γλυκια!
ΔιαγραφήΑμα την κάνεις αλμυρι την λές τυροπιτα ;)
αλμυρή
Διαγραφήαχ εσεις οι πρωτευουσιανοι!!! χαχαχα
Διαγραφήεδω στα βορεια συνηθως ειναι η τυρι ....
Πωπωπω λαχταρισα τωρα μια τετοια μπουγατσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ελιοπιτακια εχω καιρο να φαψ!
Φωτιες μου αναψες!
Καλή εβδομάδα,
καλή συνέχεια στη μέρα σου!
Φιλια πολλά :)
καλημερα καλη αποκρια!!! ελα να σε κερασω!
ΔιαγραφήKαι γλυκό και αλμυρό..ωραία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μπουγάτσα πανεύκολη και γρήγορη
Τα ελιοπιτάκια μούρλια ;)
Φιλιά
καλημερα!!!
ΔιαγραφήΚαθότι Σερραία λατρεύω την μπουγάτσα! Φαίνετα πανεύκολη η συνταγή και θα την δοκιμάσω όπως και δήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε συγκρίνετε ΜΜΕ τις δικές σας βέβαια αλλα για κατι γρηγορα μια χαρα ειναι ;);
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕ συγκρίνετε εννοω !!!
Διαγραφή