κάποιος να σβήσει λίγο τον ήλιο, γιατί τον βαρεθήκαμε τόσους μήνες!!!
μας καθυστερεί τα χριστούγεννα!!!
απ τη μια είναι καλό, να καθυστερήσουν λίγο τα κρύα και η βαρυχειμωνιά σε μας τους βορινούς, να κάνουμε λίγη οικονομία στη θέρμανση.
επιστρέψαμε απ τα βουνά {γιατί γυρνάμε πίσω στον "πολιτισμό" κάθε φορά, απορώ...} και ανακατώνουμε την κουζίνα πάλι.
κλικ! ορίστε και μιαν σέλφι να θαυμάσετε την ομορφιά και την αρχοντιά μου!!
φτου φτου - ματιάζομαι και εύκολα!
μπορεί να μην είχαμε τσουπουράκι, αλλά είχαμε το υπέροχο λικέρ με κράνα !!
κεραστήκαμε όλοι για να μας ζεστάνει και λίγο!!!
υπέροχο χρώμα με άσπρο κονιάκ και κράνα
και το σνακ για δυνάμεις, αγναντεύοντας την θέα.....
μηλαράκι αγαπημένο!! <3
σίγουρα έχετε καταλάβει τι έρωτα έχω με τα μήλα!!!
μια αναζήτηση να κάνετε στο blog και θα βομβαρδιστείτε απο μηλοσυνταγές
εξοπλίστηκα με τα αγαπημένα μου ζουμερά ξυνόμηλα!!!
και περίμενα για μια μαγειρική έμπνευση!!
πρόσφατα είδα στο youtube κάτι τέλεια κουραμπιεδάκια με μήλο
σημείωση: στην Τουρκία όλα τα κρατσανά μπισκοτοειδή τα λένε "κουραμπιέ"
μου άρεσε το σχέδιο τους στο πλέξιμο της ζύμης και ανασκουμπώθηκα αμέσως!!
κανονικά θέλει γιαούρτι ή ξυνόγαλα αλλά εγώ έβαλα το κεφίρ που μόλις απέκτησα!
μια ζύμη, άπειροι συνδυασμοί
επιστρέψαμε απ τα βουνά {γιατί γυρνάμε πίσω στον "πολιτισμό" κάθε φορά, απορώ...} και ανακατώνουμε την κουζίνα πάλι.
κορυφη πρ. ηλιας καϊμακτσαλαν 2524μ |
κλικ! ορίστε και μιαν σέλφι να θαυμάσετε την ομορφιά και την αρχοντιά μου!!
φτου φτου - ματιάζομαι και εύκολα!
μπορεί να μην είχαμε τσουπουράκι, αλλά είχαμε το υπέροχο λικέρ με κράνα !!
κεραστήκαμε όλοι για να μας ζεστάνει και λίγο!!!
υπέροχο χρώμα με άσπρο κονιάκ και κράνα
και το σνακ για δυνάμεις, αγναντεύοντας την θέα.....
μηλαράκι αγαπημένο!! <3
σίγουρα έχετε καταλάβει τι έρωτα έχω με τα μήλα!!!
μια αναζήτηση να κάνετε στο blog και θα βομβαρδιστείτε απο μηλοσυνταγές
εξοπλίστηκα με τα αγαπημένα μου ζουμερά ξυνόμηλα!!!
και περίμενα για μια μαγειρική έμπνευση!!
πρόσφατα είδα στο youtube κάτι τέλεια κουραμπιεδάκια με μήλο
σημείωση: στην Τουρκία όλα τα κρατσανά μπισκοτοειδή τα λένε "κουραμπιέ"
μου άρεσε το σχέδιο τους στο πλέξιμο της ζύμης και ανασκουμπώθηκα αμέσως!!
κανονικά θέλει γιαούρτι ή ξυνόγαλα αλλά εγώ έβαλα το κεφίρ που μόλις απέκτησα!
μια ζύμη, άπειροι συνδυασμοί
- 1 αυγό
- 100γρ βούτυρο
- 1 κουταλιά άχνη
- 3 κ. σ. γιαούρτι {εγώ έβαλα κεφίρ}
- 1 κουταλιά σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 κ. γλ. μπέικιν
- 3-4 φλ αλεύρι
Εκτέλεση:
1. ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι
1. ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι
2. το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε
- για τη γέμιση, έβαλα στο μούλτι μήλα, καστανή ζάχαρη, κανέλα. {στο βίντεο έλεγε λίγο βράσιμο το μίγμα αυτό για,να φύγουν τα υγρά. εγώ δε το έβρασα , ΚΑΚΩΣ}
3. χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες και την κάθε μια την ανοίγουμε σε στρόγγυλο.
4. χαράζουμε έναν σταυρό να έχουμε 4 τρίγωνα
5. κόβουμε 4 γραμμούλες, 2 απο κάθε πλευρά, χωρίς να ενώνονται στη μέση.
6. βάζουμε απο μια κουταλίτσα γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε τις άκρες στη μέση. οτι περισσεύει απ τη βάση το κόβουμε
7. ψήνουμε σε λαδόκολλα για 30-40 λεπτά να ροδίσουν. σερβίρονται με άχνη
* εκτός από μήλα σίγουρα μπορούμε να βάλουμε σπανάκι - τυρί ή μπεσαμέλ με κασέρια σαλάμια ή κρέμα βανίλια ή μπανάνα-πραλίνα κλπ κλπ
κράτησα λίγη ζύμη και έκανα και ταρτάκια -ή μήπως μηλοπιτάκια; -
θα χρειαστούμε μήλα κομμένα σε ροδέλες,
4. χαράζουμε έναν σταυρό να έχουμε 4 τρίγωνα
5. κόβουμε 4 γραμμούλες, 2 απο κάθε πλευρά, χωρίς να ενώνονται στη μέση.
7. ψήνουμε σε λαδόκολλα για 30-40 λεπτά να ροδίσουν. σερβίρονται με άχνη
* εκτός από μήλα σίγουρα μπορούμε να βάλουμε σπανάκι - τυρί ή μπεσαμέλ με κασέρια σαλάμια ή κρέμα βανίλια ή μπανάνα-πραλίνα κλπ κλπ
κράτησα λίγη ζύμη και έκανα και ταρτάκια -ή μήπως μηλοπιτάκια; -
θα χρειαστούμε μήλα κομμένα σε ροδέλες,
τα ανακατεύουμε με λίγο λεμόνι, καστανή ζάχαρη, κανέλα
- ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο, και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια λίγο πιο μεγάλα απ τις φέτες του μήλου
- βάζουμε μια ροδέλα μήλο και καλύπτουμε με το άλλο ζυμάρι. Για τσαχπινιά έκοψα σχέδιο στο κέντρο για να φαίνεται και το μήλο μέσα.
- πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν, με τη βοήθεια πηρουνιού και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
- ψήνουμε 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. όταν κρυώσουν σερβίρονται με άχνη ζάχαρη
ετοιμάστε και έναν ζεστό καφέ ή τσάι, χουχουλιάστε και απολαύστε τα!!
και όπως ρίχνετε την άχνη πάνω τους, ρίξτε και μια δέηση να πέσει χιονάκι να κάνουμε άσπρα χριστούγεννα!! ;)
ΜοΟd: λες;
Mα πια! Αντιηλιακο εβαλα σημερα το πρωί χα χα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο ανσάμπλ εχουν τα μηλοπιτακια σου!!!
ειναι τσαχπινικα σαν εμενα !!!!!!
Διαγραφήαντηλιακο κοκτειλσ μαλλι με αλμυρα.... χειμωνας στην ελλαδα :P
Μου άρεσε πολύ η συνταγή,το βούτυρο του κουραμπιέ σε συνδυασμό με το μήλο,μιαμμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι λάιτ ;)
ΔιαγραφήΚαλημέρα ντολμαδάκι και...τι μαθαίνω με σένα!Υπέροχα τα μηλοπιτάκια και η τεχνική τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!!!! :) :)
ΔιαγραφήΥπέροχα μηλοπιτάκια, συμμερίζομαι απόλυτα την αγάπη σου για τα μήλα!!! Ωραία η σέλφι στο Καϊμακτσαλάν :) Καλημέρα, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!!! ευχαριστω!
ΔιαγραφήΚοπελιά η selfie σου "τα σπάει"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αυτό το λικέρ πόσο το ζήλεψα!
Πολύ ιδιαίτερη πλέξη έχουν τα ζυμαράκια σου... μας κερδίζουν πρώτα εμφανισιακά λοιπόν και κατόπιν με τη χουχουλιάρικη γεύση τους!
Φιλιά
καλημερα!!!
ΔιαγραφήΤι ωραία αυτές οι εκδρομές σου στα βουνά !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ήλιος όπως λες λίγο να περιοριστεί ;).. αλλά πάλι μας ζεσταίνει..
Υπέροχα τα μηλοπιτάκια. Η πλέξη φανταστική... πολύ ιδιαίτερη.
Και τα ταρτάκια μούρλια είναι. Αχνιστός καφές το καλύτερο συνοδευτικό τους.
ΦΙλιά πολλά
καλημερα!!! αχ αυτα τα βουνα μας ηρεμουν!!!!
Διαγραφήοντως ενας ζεστος καφες ειναι οτι πρεπει για αυτα τα μηλοπιτακια!