Υλικά:
- 1 κιλό μήλα φιρίκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια νερό
- το χυμό ενός λεμονιού
- 2 ξύλα κανέλας 10 γαρύφαλλα δεμενα σε ενα τουλι
- αμύγδαλα ασπρισμένα
- επιπλέον το χυμο απο 1 λεμονι
- προαιρετικά: 1 φύλλο αρμπαρόριζα ή λίγο κρόκο κοζάνης
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμο λεμονιου
- Μόλις πάρει βράσει και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα φιρίκια, το τουλι με τα κανελογαρυφαλα, την αρμπαρόριζα η κρόκο και τα αφήνουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι το γλυκό να «δέσει».
- Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα, την αρμπαρόριζα και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήθηκε στα φιρίκια από την αφαίρεση των κουκουτσιών με τα αμύγδαλα.
- Μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα για φύλαξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου