Γλυκό κουταλιού φιρίκι







Υλικά:
  • 1 κιλό μήλα φιρίκια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 2 ξύλα κανέλας 10 γαρύφαλλα δεμενα σε ενα τουλι
  • αμύγδαλα ασπρισμένα
  • επιπλέον το χυμο απο 1 λεμονι
  • προαιρετικά: 1 φύλλο αρμπαρόριζα ή λίγο κρόκο κοζάνης
Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.

  2. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. 
  3. Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμο λεμονιου
  4. Μόλις πάρει βράσει και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα φιρίκια, το τουλι με τα κανελογαρυφαλα, την αρμπαρόριζα η κρόκο και τα αφήνουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι το γλυκό να «δέσει».


  5. Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα, την αρμπαρόριζα και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήθηκε στα φιρίκια από την αφαίρεση των κουκουτσιών με τα αμύγδαλα.


  6. Μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα για φύλαξη.


Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου