...ή αλλιώς "η πουτίγκα του φτωχού". Μπορεί να ακούγεται ταπεινό το γλυκό αυτό, αλλά στην Αγγλία θεωρείτε μεγάλη και τρανή γκουρμεδιά!! Σου λέει, ολόκληρη βασίλισσα δεν πίνει το τσάι της αν δεν έχει ενα κομμάτι απο αυτή την ψωμένια πουτίγκα.
Στην Ελλάδα απ την άλλη, αυτό το "γλύκο" γινόταν τα παλιά φτωχά χρόνια με το ψωμί που περίσσευε (μπαγιάτικο, απο προηγούμενες μέρες), γιατί τίποτα δεν πετιόταν. Οπότε εκτός από αυγόφετες ή ψωμοκεφτέδες, ετοίμαζαν και ένα γλυκό.
Μοιάζει με σιροπιαστό κέικ και άνετα μπορείς να ξεγελάσεις κάποιον έκτακτο μουσαφίρη ή τα παιδάκια. Οι Άγγλοι συνήθως τη συνοδεύουν με κρύα κρέμα γάλακτος αλλά εμένα δεν με ενθουσιάζει και τόσο. Αυτό που με πολυενθουσιάζει είναι μια μπαλίτσα παγωτό βανίλια- σούπερ!
Υλικά για ενα μετριο πυρεξ:
Υλικά για ενα μετριο πυρεξ:
Εκτέλεση:
1. Απο το μισό φλ λάδι, λαδώνουμε ενα ταψάκι
1. Απο το μισό φλ λάδι, λαδώνουμε ενα ταψάκι
2. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι. Προσθέτουμε τα φρούτα, τις σταφίδες, κανέλα και την βανίλια
3. Ρίχνουμε το ψωμί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά
4. Στα 30 λεπτά σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό για άλλα 5 λεπτά. Πρέπει να πιάσει κρούστα απο πάνω και να μην έχει πολλά υγρά
5. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη, με παγωτό βανίλια, με σοκολάτα ή με κρέμα γάλακτος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου