Μπιφτέκια (ή κεφτεδάκια) συν πατατούλες = ο απόλυτος συνδυασμός που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!!
Είτε ψητά είτε τηγανιτά είναι σίγουρα αγαπημένο φαγητό όλων, εύκολο και οικονομικό!
Μιας και δεν είμαι φαν των τηγανιτών.,ειδικά καλοκαιριάτικα, προτιμώ την εκδοχή του φούρνου γι' αυτό το φαϊ..... Και αν ο κιμάς εν είναι αρκετός, βάζουμε έξτρα πατατούλες να φτουράνε οι μερίδες!! ;)
τα υλικά για τα κεφτεδάκια είναι απο αυτή τη συνταγή
για τις πατάτες, χρειάστηκα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, μπούκοβο), αλατοπίπερο, κόκκινο πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο, μισό λεμόνι, μια κουταλιά μέλι, λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Τα βάζουμε στο ψυγείο
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Τα βάζουμε στο ψυγείο
2. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις ανακατεύουμε με όλα τα μυρωδικά. Ρίχνουμε το μέλι και στύβουμε το λεμόνι. Την λεμονόκουπα ΔΕΝ την πετάμε, την κόβουμε στη μέση και τη βάζουμε και αυτή στις πατάτες
3. Λαδώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου, εως ώτου γίνουν οι πατάτες. Ανα 30 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια ώστε να ψηθούν απο όλες τις πλευρές
Πραγματικά αγαπημένο φαγάκι που τρώνε με την ίδια ευχαρίστηση μεγάλοι και μικροί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πατάτες απολύτως του γούστου μου!
Φιλιά!
Ευχαριστώ ερμιόνη μου! καλο απόγευμα! :)
ΔιαγραφήΩς καινούρια σχετικά blogger πρόσφατα ανακάλυψα το blog σου...Καταπληκτικός τίτλος! Φαίνεται το Κοζανίτικο ταπεραμέντο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά από μια συντοπίτισσα!
Καλημέρα συντοπίτισσα σούρδα(;) !! :)
Διαγραφήευχαριστώ για τα καλά σου λόγια καλώς ήρθες στην παρέα μας!
ελπίζω να τα λέμε συχνά!
Ωραίο θα το κάνω
ΑπάντησηΔιαγραφή