Μια απλή συνταγή για "κεφτεδάκια" ειναι οι ρεβυθοκεφτέδες. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να χοροπηδάει απ τη χαρά του αν του βάλουν ενα πιάτο ρεβύθια μπροστά του, αλλά αν ειναι καμουφλαρισμένα σε κεφτεδάκια εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα!! Ιδανικά για την περίοδο της νηστείας και για μεζεδάκια με τσιπουράκι . Συνδυάζονται τέλεια με γιαούρτι ή τζατζίκι (για τους αμαρτωλούς) ή μέσα σε αραβικές πιτούλες με ντομάτα, μαρούλι, αγγουράκι, μουστάρδα σα σάντουιτς / νηστίσιμο γύρο!
Υλικά:
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα ρεβύθια απο βραδύς να μουσκέψουν σε νερό.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπείκιν στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
3. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι έτσι ώστε να στέκεται το μίγμα στο κουτάλι μας.
4. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί μία ώρα περίπου.
5. Σε ενα ρηχό τηγανάκι βάζουμε λάδι, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα περνάμε απο λίγο αλεύρι γαι να μη κολλήσουν. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν
6. Σερβίρονται είτε με ρύζι ειτε με ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγουράκι σα σαλάτα και γιαούρτι
Φοβερό μεζεδάκι, και όχι μόνο για τις νηστείες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδικά μέσα σε αραβικές πίτες, είναι σούπερ!!!!
Καλό απόγευμα Αναστασία!
Καλο απογευμα Ελενα!! :)
Διαγραφήκαι μενα μεσα στις αραβικες πιτες μου αρεσει πιο πολυ με μπολικο γιαουρτακι και κοκινο πιπερι!!
Εμένα μου αρέσουν πολύ τα ρεβίθια, σε βαθμό που μπορώ να ρίξω και κανένα χοροπηδηχτό από τη χαρά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τους ρεβιθοκεφτέδες δε, μπορεί και να χορέψω! Υπέροχο και αγαπημένο πιάτο που όπως και αν το συνοδέψουμε είναι πεντανόστιμο!
χαχαχα εξωγήινη! να σε κανουμε κορνιζα να σε βλεπουμε που χοροπηδας απ τη χαρα σου με τα ρεβύθια :P
Διαγραφήδοκιμασε την κεφτεδένια εκδοχή και σιγουρα θα βγάλεις και χορογραφία! :)