Επιτέλους έφτασαν τα Χριστούγεννα!!! Σιγά σιγά στολίζονται οι πόλεις και τα σπίτια και μπαίνουμε σε ένα εορταστικό mood! Αυτό που λατρεύω την εποχή αυτή είναι οι μυρωδιές απο τις κουζίνες με τα γλυκά και τα φαγητά. Επίσης λατρεύω να ετοιμάζω μπισκότα για να στολίζω ή το δέντρο ή τις πιατέλες ή να τα κάνω δώρο σε φίλους. Αυτή τη συνταγή την έφτιαχνα όταν είμουν στα ξένα μιας και στο εξωτερικό συνηθίζονται αυτά τα μπισκότα. Είναι πολύ εύκολη αρκεί να έχετε χρόνο και φαντασία για να τα διακοσμήσετε. Είναι και μια ωραία ιδέα για να βάλετε και τα μικράκια σας στην κουζίνα για βοηθούς αφού θα το ευχαριστηθούν πάρα πολύ.
Υλικά: ( περίπου 40 κομμάτια, εξαρτάται φυσικά απο τα σχήματα που θα κόψετε)
- 4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- μια πρέζα αλάτι
- 220 γρ βούτυρο
- 1,5 - 2 φλ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
Για το γλάσο:
- 500γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2 ασπράδια αυγού
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 2 βανίλιες
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ
2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό
3. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική
4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2, τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο μια ώρα για να σφίξει
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Βγάζουμε τη μια ζύμη και την αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθεί. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο (αν μας κολλάει τη βάζουμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες) και κόβουμε με τα κουπ πατ διάφορα σχέδια μπισκότα
6. Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί αντικολλητικό ή με λαδόκολλα τα αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ίσα να ροδίσουν
7. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν
8. Για το γλάσσο, χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι να φουσκώσουν και προσθέτουμε σιγα σιγά την άχνη. Για να το χρωματίσουμε, το μοιράζουμε σε μπολ και σε κάθε μπολ βάζουμε διαφορετικό χρώμα. Προσοχή στο πόσο αραιό θα γίνει το γλάσσο γιατί δεν θα στέκεται.
*το γλάσσο μπορεί να γίνει και χωρίς τα ασπράδια, μόνο με ζάχαρη και νερό
*το γλάσσο μπορεί να γίνει και χωρίς τα ασπράδια, μόνο με ζάχαρη και νερό
Τι κρίμα οι φωτογραφίες δεν φαινονται δυστυχώς εχει ένα θαυμαστικό μόνο η συνταγή σου φαίνεται να είναι πολύ καλή θα την δοκιμάσω καλή συνέχεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες δυστυχώς δε φαίνονται.θα δοκιμάσω τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφή