Αυτή τη μηλόπιτα την λατρεύω! Είναι το σήμα κατατεθέν του χειμώνα! Τα κομμάτια εξαφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ και είναι το τέλειο συνοδευτικό για το απογευματινό τσαγάκι
Υλικά:- 3-4 μηλα κομμένα σε κυβους
- 1 ποτήρι λάδι
- 3 ποτηρια αλεύρι
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 5 αυγά
- μισό φλ. του καφέ κονιάκ
- 1 κουταλιά κανέλα
- σταφίδες
- 1 μπείκιν
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρά κομματάκια Τα ανακατεύουμε με το κονιάκ, τις σταφίδες και την κανέλα
2. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
3. Ρίχνουμε το λάδι ανακατεύοντας και το μπείκιν
4. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγα σιγα μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη
5. Ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να πάνε παντού.
6. Αδειάζουμε το κέικ σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε 3 τέταρτα στους 200 βαθμούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου