μια ζουμερή σοκολατόπιτα, σκέτη ΣΟΚΟΛΑΣΗ!!
Σιρόπι
- 1,5 κούπα νερό {ή 2 για πιο πολύ σιρόπι}
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1 βιταμ καλουπακι 250γρ
- 8 κουτ. σ κακάο σκόνη
- 1/2 φλ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1,5 - 2 φλ αλεύρι φαρίνα
- 3 βανίλιες ή εκχύλισμα
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και κρατάμε μια κούπα στην άκρη
2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε τις βανίλιες και το σιρόπι σιγά σιγά μετά το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα μιγμα κέικ
3. το ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψάκι (25 ή 28 εκ) Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 -30 λεπτά περίπου δε το παραψήνουμε γιατί θέλουμε να κρατάει λίγη υγρασία μέσα.
4. Μόλις ψηθεί το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού και ρίχνουμε το σιρόπι που κρατήσαμε Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι πριν σερβίρουμε
*στο αλεύρι, μπορεί να χρειαστεί και 2,5 φλιτζάνια ανάλογα τη μάρκα ή αν βάλουμε γ.ο.χ και εξτρα μπέικιν. ΠΡΟΣΟΧΗ δε θέλουμε σφιχτό μίγμα όπως τα κέικ αλλά να είναι λίγο νερουλό
**αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μπορούμε να λιώσουμε λίγη κουβερτούρτα (200γρ) και να την απλώσουμε πάνω στο κέικσα γλάσσο ή να κάνουμε μια σφιχτή γκανάς
***σερβίρεται και με παγωτό ή σαντιγί
***σερβίρεται και με παγωτό ή σαντιγί
****μια συμπεθερούλα αντί νερό δοκίμασε με γάλα (2.5 κούπες) για πιο πλούσια γεύση!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου