Εύκολη συνταγή για κεκακια με σταφύλια, ιδανικά για τα παιδιά στο σχολείο ή για ένα ελαφρύ σνακ στη δουλειά
Υλικά (10 κεκάκια σε ειδικό ταψάκι για muffins) :
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
2 γεμάτα κουταλάκια μαρμελάδα
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σταφύλια σουλτανίνα (ή μαύρα κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσια)
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
2 γεμάτα κουταλάκια μαρμελάδα
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σταφύλια σουλτανίνα (ή μαύρα κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσια)
1. Βάζουμε το αυγό με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε
2. Ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας μετά τη μαρμελάδα, το γάλα κ τέλος το λάδι
3. Προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ενα πηχτό μείγμα κέικ
4. Μοιράζουμε το μείγμα σε λαδωμένες και αλευρωμένες φορμίτσες ή μια στενόμακρη φόρμα
5. Προσθέτουμε τα σταφύλια απο πάνω ζουλήγωντας τα ελαφρά να σπάσουν και πιέζοντας τα μεσα στη ζύμη
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα, ανάλογα το φούρνο.
7. Όταν κρυώσουν λίγο, τα βγάζουμε από τις φόρμες και αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν. Αν θέλουμε, προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη
2. Ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας μετά τη μαρμελάδα, το γάλα κ τέλος το λάδι
3. Προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ενα πηχτό μείγμα κέικ
4. Μοιράζουμε το μείγμα σε λαδωμένες και αλευρωμένες φορμίτσες ή μια στενόμακρη φόρμα
5. Προσθέτουμε τα σταφύλια απο πάνω ζουλήγωντας τα ελαφρά να σπάσουν και πιέζοντας τα μεσα στη ζύμη
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα, ανάλογα το φούρνο.
7. Όταν κρυώσουν λίγο, τα βγάζουμε από τις φόρμες και αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν. Αν θέλουμε, προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου