Ελαφρύ και διαφορετικό παγωτο, το παγωμένο γιαουρτι (frozen yogurt) εχει κατακτήσει την Αμερική και την Ευρώπη. Μια εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να φάνε το γιαούρτι και ενα εύκολο και γευστικό επιδόρπιο για όλες τις ώρες.
Υλικά:
- 3 φλ γιαούρτι
- 1 φλ κρεμμα γάλακτος
- 1 φλ αχνη ζάχαρη
- ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να αφρατέψει
2. Προσθέτουμε την αχνη σιγα σιγα και τελος το γιαούρτι
3. Αδειάζουμε το παγωτό σε ενα τάπερ και το βάζουμε στην καταψυξη για μία ώρα
4. Το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε και το ξαναβάζουμε κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε άλλες 3 -4 φόρες καθε 45 λεπτα μεχρι να αφρατεψει
*Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια, σιρόπι βυσσινο ή φράλουλα, τριμμένη σοκολάτα, διαφορα φρούτα ψιλλοκομένα (φραουλες, βατομουρα κερασια ροδάκινα κλπ)
**Μπορουμε να προσθέσουμε μεσα στο παγωτο φυστίκι Αιγίνης,ή τριμμενη σοκολάτα, ή φράουλες ή βυσσινα ή αμυγδαλα ή καρυδια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου