Υλικά:
Παντεσπάνι σοκολατένιο:
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- μισό ποτήρι αλεύρι και το υπόλοιπο κακάο (αν είναι σκληρό το αλεύρι βάζουμε λιγότερο και λίγο παραπάνω κακάο και μετά συμπληρώνουμε)
- 1/2 φλ του καφέ νερό
- 1 μπεικιν
Σιρόπι:
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 κουτ. γλ κακάο
- 1 σφηνοπότηρο ρούμι ή σιρόπι απο την κομπόστα /γλυκό
Γέμιση:
- 2 κουτάκια φυτική σαντιγί
- 6-8 κουταλιές άχνη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
βύσσινα κομπόστα η γλυκό του κουταλιού για διακόσμηση
λίγη κουβερτούρα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι όπως το κέικ. Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το νερό το μπέικιν και σιγά σιγά το κακάο και το αλεύρι
2. Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και αν βουτήξουμε ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό
3. Βγάζουμε το παντεσπάνι απο τον φούρνο το αφήνουμε λίγο να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε μία πετσέτα να κρυώσει καλά. (συνήθως το ετοιμάζουμε απο την προηγούμενη μέρα για να μπορούμε να το κόψουμε)
4. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 μέρη με μια κλωστή ή ενα μεγάλο μαχαίρι ώστε να έχουμε 3 βάσεις
5. Ετοιμάζουμε την σαντιγί χτυπώντας τη με την άχνη και τις βανίλιες. Την βάζουμε στο ψυγείο για να είναι κρύα
6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κακάο και το ρούμι η το σιρόπι
7. Παίρνουμε την μία βάση απο το παντεσπάνι και την βάζουμε σε μια πιατέλα/ταψί. Με ένα πινέλο τη σιροπιάζουμε πολύ καλά
8. Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα και απο πάνω σαντιγί. Ρίχνουμε λίγα βύσσινα
9. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση και επαναλαμβάνουμε
10. Τέλος βάζουμε την τελευταία βάση, Δεν σιροπιάζουμε μονο απλώνουμε λίγη μαρμελάδα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί
11. Για διακόσμηση τρίβουμε στον τρίφτη την κουβερτούρα απο πάνω και βάζουμε λίγα βύσσινα
updated photo 2013 |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου