Πολλοί πιστεύουν οτι στη νηστεία στερούνται φαγητά και γεύσεις αλλα κάνουν λάθος. Αντιθέτως, υπάρχουν συνταγές για νηστίσιμα φαγητά και γλυκά γευστικότατες και πιο ελαφριές απο τις «κανονικές», γλυτώνοντας μας απο θερμίδες, λιπαρά και τύψεις!
- 3/4 φλ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1,5 φλ. ζάχαρη
- 3,5 φλ. αλεύρι φαρίνα
- 2 φλ. νερό απο τη βρύση
- 6 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κοτ. γλ ξύδι
- 2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού
- λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας πολύ καλά.
3. Ρίχνουμε το ξύσμα, το κακάο,το ξύδι, αλάτι,κονιάκ και τέλος το αλεύρι. Αν είναι αρκετά νερουλό ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι!
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό. Δε φουσκώνει πολύ όπως το κανονικό
5. Αν θέλουμε να γλασάρουμε το κεικ, λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί με λίγο σπορέλαιο για να γυαλίζει, και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ ή ανακατέυουμε λίγη άχνη με λιγο κακάο και λίγο νερο να γίνει σαν σιρόπι και το ρίχνουμε απο πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου