Ο χαλβάς φαρσάλων ή πανηγυριώτικος έχει την τιμητική του στα πανηγύρια. Μιας και διανύουμε την περίοδο που άρχισαν οι εμποροπανήγυρεις στον νομό μας, ο χαλβάς είναι ο 2ος λόγος (μετα τα σουβλάκια, φυσικά) για τον οποίο πηγαίνουμε εκεί! Αν δεν μπορείτε όμως να περιμένετε πότε θα έχει κανα πανηγύρι κοντά για αν τον απολαύσετε, μπορείτε εύκολα να τον κάνετε και σπίτι. Τα υλικά είναι ίδια όπως με τον σιμιγδαλένιο χαλβά, μόνο που αντί για σιμιγδάλι βάζουμε νεσεστέ
- 1 ποτήρι λάδι {ή βούτυρο όπως είναι η κανονική συνταγή ή μισό μισό}
- 2 ποτήρια νισεστέ (άμυλο όχι το κορν φλάου)
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 φλιτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα καίμε 1 ποτήρι ζάχαρη με λίγο βούτυρο να γίνει καραμέλα.
2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν.
3. Προσθέτουμε την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς. ΠΡΟΣΟΧΗ: η καραμέλα καίει και θα αρχίσει να πετάει, να φοράτε μακρυμάνικη μπλούζα για να μην κάψετε τα χέρια. Όσο πιο πολύ τον αφήσουμε τόσο πιο σκούρος θα γίνει (μην το παρακάνετε όμως γιατί θα πικρίσει)
4. Αν έχουμε αμύγδαλα τα ρίχνουμε και αυτά. Μόλις γίνει σαν ζελέ, ξεκολλάει απο τα τοιχώματα τον τραβάμε απο τη φωτιά
5. Ρίχνουμε τον χαλβά σε ένα ταψί να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια
* Για να έχει ο χαλβάς μας την καραμελένια κρούστα απο πάνω πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και βάζουμε το ταψί στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά μέχρι να πιάσει κρούστα.
**λάδι εγώ βάζω λίγο σπορέλαιο λίγο ελαιόλαδο.
updated
**λάδι εγώ βάζω λίγο σπορέλαιο λίγο ελαιόλαδο.
δείτε και το βίντεο { εδω} :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου