Υλικά:
- 1 φλυτζάνι και λιγο ακόμα αλεύρι
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
- 1,5 κουταλάκι μπέικιν
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας βουτυρο λιωμένο
- 1 γεμάτο φλιτζάνι καυτό νερο
- Ξεχωριστά 1 φλυτζάνι ζάχαρη ανακατεμένη με 1/4 του φλιτζανιού κακάο
Εκτέλεση:
1. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και την βανίλια.
2. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα πολύ καλά.
3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
4. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα απο πάνω.
5. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
6. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
* ΔΕΝ κοβεται σε κομμάτια γιατί ειναι ζουμερή και μαλακή, απλα σερβίρουμε με την κουτάλα! Προαιρετικά, μπορουμε να γαρνίρουμε με παγωτό, σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα
**Για την νηστίσιμη εκδοχή αντικαθιστούμε το γαλα με χυμό πρτοκάλι και το βούτυρο με λάδι. Ισως χρειαστεί λιγο παραπάνω αλεύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου