Ο πιο κλασσικός μεζές! Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα πανεύκολο φαγάκι. Μπορούμε είτε να το φάμε σαν κυρίως συνοδεύοντας το με πατάτες τηγανιτές/φούρνου ή ρυζάκι ή να το ετοιμάσουμε για γιορτινό μπουφέ. Συνήθως εδώ στα μέρη μου το φτιάχνουμε την περίοδο των χριστουγέννων.
Θα ζητήσουμε απο τον κρεοπώλη μας, να μας δώσει κομμάτι για τηγανιά ή μπορούμε να βρούμε και έτοιμα κομματάκια.
Υλικά
- Χοιρινή τηγανιά σε κομματάκια
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλατοπίπερο
- λίγο χυμό λεμονιού
- κόκκινο κρασί
1. Βράζουμε λίγο το κρέας να αρχίσει να ασπρίζει και να μαλακώνει. Στραγγίζουμε απ τα νερά
2. Σε ενα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει.
3. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοολ του κρασιού. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι του
*αντί για κρασή μπορούμε να βάλουμε μπύρα !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου