Κλασσικό και αγαπημένο το κέικ. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να μη βαριόμαστε το ίδιο κάθε φορά. Εύκολο να γίνει και ιδανικό για πρωινό, κολατσιό ή κέρασμα! Συνοδεύει τέλεια τον καφέ μας
Για να γίνει αφράτο ένα κέικ πρέπει να χτυπήσουμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη ή το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Επίσης το αλεύρι να είναι πάντα κοσκινισμένο για να μή κάνει σβώλους και να απορροφάται εύκολα
Υλικά:
- 4 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 μπέίκιν
- 3 - 3,5 φλιτζάνια αλεύρι
**Για άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε ή μια βανίλια ή ξύσμα λεμονιού ή ξύσμα πορτοκαλιού. Αν θέλουμε να κάνουμε με κακάο κρατάμε μισό μίγμα από το κέικ και ρίχνουμε 3 κουταλιές κακάο και το περιχύνουμε στη φόρμα πάνω απο το άσπρο μίγμα κάνοντας σχέδια με ένα μαχαίρι. Επίσης μπορούμε να βάλουμε σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας, καραμέλες smarties ή σιρόπι απο γλυκό τουκουταλιού {μειώνοντας λίγο τη ζάχαρη}
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
2. Ανακατεύοντας προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, τη βανίλια ή το ξύσμα, το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι.
3. Μόλις σφίξει ελαφρώς το μίγμα το αδειάζουμε σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
4. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι αν βει καθαρό είναι έτοιμο. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου